Tattoojoey, succesvol door geluk?
260
post-template-default,single,single-post,postid-260,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Tattoojoey, succesvol door geluk?

Een Tattoojoey origin story…

Zolang ik mij kan herinneren heb ik interesse gehad in tattoos en het wereldje er omheen en daaruit is dan ook Tattoojoey ontstaan toen ik 19 jaar jong was. Terwijl ik bezig was met een studie voor verpleegkundige, was ik mensen op mijn zolderkamer aan het tattoeëren. Zonder enig idee te hebben wat ik aan het doen was. Ik had wel een aantal keer meegekeken met een tattoeëerder en wat tips gekregen, maar als vaste leerling werd ik overal afgewezen. Ik was tenslotte een student verpleegkundige die op Ali-express een tattoosetje had gekocht, niet erg potentieel om zo te zeggen.

Toen ik een tattoo setje (3 machines, inkt en een powersupply voor 80 euro) online had besteld van het geld dat ik had gekregen van mijn stagevergoeding, ben ik gelijk gaan oefenen. Eerst op mijzelf en daarna op mijn vader. Door pijn-en herstelredenen kon ik dit ook niet blijven doen. Ik ben samen met mijn beste maat varkenshuiden gaan halen bij een slager, om zo meer tijd te besteden aan het oefenen. De huiden waren beter om op te tatoeëren, maar op een hete zolderkamer, waar ik ook sliep, begon het al snel te rotten. De geur die daarvan afkwam hoef ik niet uit te leggen denk ik..

Tijdens mijn zomervakantie ben ik mee gaan kijken bij een tattooshop in de buurt, waardoor mijn passie alleen maar groter werd. Ik zou daar mijn leerlingschap aangaan en full-time gaan tattoeëren. De artiest was enthousiast en had veel plannen met mij, maar hij beloofde gouden bergen.. Na een vervelende situatie ben ik uit de shop gelopen, op mijn scooter gestapt, heb mijn ouders gebeld en uitgelegd wat er aan de hand was. Het enige wat ze konden zeggen was: “Begin maar voor jezelf dan…”.

Ik was 19 jaar en ik zat in mijn 3e leerjaar voor een studie met een baan als garantie, maar stopte met mijn opleiding omdat ik mijn droom mocht najagen.. Wow! School stond erachter en ik kreeg 1 jaar de kans om mijn zaak op te bouwen om vervolgens bij falen terug te mogen stromen in het 3e leerjaar.

Mijn eerste shop opende ik toen ik net 1 maand aan het tattoeëren was, zonder enig idee wat mij te wachten stond. De enige kennis die ik had over tattoeëren kwam namelijk uit een klein boekje en filmpjes van Youtube. Via deze filmpjes probeerde ik te ontdekken hoe ik machines moest stellen, hoe je inkt verdund en de “techniek” van handbewegingen wanneer je schaduwt, lijnt en kleurt. Ik huurde een ruimte bij een goede vriend van mijn ouders boven een showroom op een industrieterrein. De kosten waren laag en ik woonde thuis, dus eigenlijk was er weinig risico.

Mijn eerste klanten waren vrienden, kennissen en familieleden die voor een paar euro al getattoeërd konden worden. Uiteindelijk door mond-tot-mondreclame kreeg ik wat meer klanten per week. De eerste paar maanden zat ik maar 1 à 2 dagen per week vol. Ik nam alle projecten aan, dus ook alle stijlen. Zelfs mijn eerste portretten zette ik toen ik pas 2 maanden tattoeërde. Voordat ik dan begon, klapte ik al zwetend in mijn handen en maakte een biddend gebaar naar boven toe. Gelovig ben ik niet, bijgelovig misschien?

Na een maandje of 3 tattoeëren begon ik me meer te verdiepen in social-media, met name Facebook. Zo postte ik alles wat ik die dag had gemaakt, van kleine letters tot grote Japanse stukken. Ook liet ik stukken zien die nog niet klaar waren, dan leek ik het drukker te hebben en omdat ik veel bezig was met Facebook kreeg al snel meer volgers. Die volgers werden klanten en door mond-tot-mond reclame verspreidde mijn naam als een olievlek door Nederland.

Na 4 à 5 maanden tattoeëren zat ik al 2 weken volgeboekt en ik begon een leuke klantenkring te krijgen. Ik kreeg zelfs klanten die langer dan een half uur moesten rijden! Dat kwam natuurlijk door het gebruik van social-media. Ik kreeg klanten die graag “viezerikken” getattoeërd wilde hebben omdat ze vonden dat ik gaaf kon schaduwen. Viezerikken, zo noemden we de demonenhoofden die ik af en toe tattoeërden. Het schaduwen ging mij ook gemakkelijk af. Ik vond het leuk om te doen maar echt passie voor realisme had ik niet, dat was voor mijn gevoel een brug te ver. Mijn passie lag voornamelijk bij Japans en manga, toch kreeg ik steeds meer mensen die kwamen voor schaduwwerk. Wat begon met viezerikken groeide uit tot religieuze stukken, engelen en biddende handen.

Een half jaar later had ik het idee om te beginnen met Facebookakties. Ik zag dat meubelbedrijven dit ook wel eens deden en ik kreeg het idee om dit trucje ook te gebruiken met tattoos. Ik maakte een post op Facebook waarin ik schreef dat ik een gratis tattoo weg gaf t.w.v. 250 euro als dit bericht werd gedeeld en de pagina werd geliked. Via een loting werd dan op een vastgestelde datum een winnaar bekend gemaakt. Dit hielp waanzinnig goed en ik had binnen no time 10.000 volgers. Ik zat geen weken meer vol maar maanden! De zaken gingen goed, ik kon mijn prijs wat verhogen en omdat ik dagelijks volop kon tattoeëren werd ik er steeds beter in.

Anderhalf jaar later besloten mijn vrouw en ik om samen te gaan wonen. Ik woonde al ruim 1 jaar bij haar thuis samen met haar vader in Eindhoven. Mijn shop zat in Nuenen en mijn ouders woonden in Geldrop, dus ik was erg vaak op en neer aan het reizen wat mij uiteindelijk te veel energie kostte. We besloten, door het succes wat we hadden, een huis te kopen met een garage. Door een beetje geluk konden we dit plan in korte tijd financieren. We hadden een huis gekocht! Door maanden lang 7 dagen per week te werken konden we de garage verbouwen tot tattooshop.

Eenmaal in mijn nieuwe shop had ik een wachtlijst van 9 maanden. Het was superdruk en ik bleef aan de gang met Facebookakties… we gingen van 20.000 naar 30.000 naar 50.000 volgers en het werd drukker en drukker. Toen ik 1 jaar vol zat gepland begon ik me toch druk te maken omdat ik veel klanten weg moest sturen die graag iets kleins getattoeërd wilden hebben. Ik kwam in contact met een tattoeërder uit Eindhoven die graag met mij wilde samenwerken om zo de enorme drukte aan te pakken. Maar de drukte bleef maar komen en ook mijn collega begon vol te raken, dus we namen 2 leerlingen aan en een vaste nieuwe collega.

Na 7 maanden aan huis getattoeërd te hebben, hebben we een risico genomen en zijn we verhuist met de shop naar een grotere locatie. Een echte winkelpand!  Winkelcentrum de Coevering was de nieuwe thuisbasis van 3 full-time artiesten en 2 leerlingen. Een groot pand van 130m2 die mijn vrouw had gevonden in de buurt. We hadden alles ingericht met hout waardoor het net een piratengrot leek. Door omstandigheden viel er een leerling af en is de ander full-time gaan tattoeëren. We zaten nu met 4 full-time artiesten en ondertussen bleven we de Facebookakties doorzetten. We zaten op 100.000 volgers, met meer dan 3.000.000 views per maand. Mijn collega’s zaten maanden volgeboekt en mijn planning ging al richting de anderhalf jaar!

In de loop der jaren namen we afscheid van veel collega’s en maakten we weer plaats voor nieuwe. Het ging allemaal zo snel dat we in onze toptijd 200.000 volgers op Facebook hadden bereikt en met 8 full-time tattoeërders zaten, waarvan de helft een wachtlijst had van 1 jaar. Ik had zelf een record wachttijd van 3 jaar bereikt. Alles dat op dat moment in mijn agenda werd geschreven waren afspraken voor Black & Grey realisme, iets waar ik door de jaren heen een enorme passie voor heb gekregen. Omdat ik mijzelf dagelijks heb weten te pushen om beter te worden, om niet tevreden te zijn en om nieuwe dingen uit te proberen, kon ik in een sneltreinvaart groeien. Er was niemand die mij tegenhield. Overdag tattoeërde ik en s’avonds tuurde ik eindeloos naar portfolio’s van andere artiesten van over de hele wereld.  Ik heb mezelf minstend 1x per maand in het nauw gedreven door met een hele andere opstelling te werken, zodat ik extra hard moest concentreren en op deze manier sneller kon groeien.

Heden

Samen met mijn compagnon Roel de Vogel ben ik Tattoojoey opnieuw begonnen. Nieuwe plannen, nieuwe dromen en twee nieuwe locaties zorgen er samen voor dat Tattoojoey nieuwe stappen aan het maken is richting de toekomst. We blijven innoveren om ervoor te zorgen dat wij de beste (gast)artiesten ter wereld hebben werken en klanten naar huis gaan met een euforisch gevoel! Ik hoop hierbij jullie ook te motiveren en te inspireren om jouw droom te leven.

Word niet gedreven door angsten in je hoofd, maar word geleid door de dromen in je hart.

 

Houdoe hè!

Joey

30 Reactie's
 • rodidh@hotmail.com'
  Rodi de Haas
  Geplaatst op 13:05h, 30 december Beantwoorden

  Goed verhaal!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:45h, 30 januari Beantwoorden

   Thanks Rodi !!

 • pietervanderijdt46@gmail.com'
  Pieter van de Rijdt
  Geplaatst op 15:40h, 23 januari Beantwoorden

  Ga je volgen jonghu trouwens al weer lang geleden kom zekers een keer langs welke dagen zit je in Geldrop

  Suc6
  Groetjes Pieter

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 16:02h, 23 januari Beantwoorden

   Bedankt Pieter, je hebt het van dichtbij meegemaakt natuurlijk!
   Je bent altijd welkom (rugstuk toch? Haha)

   Gr Joey

 • fastmartin4@hotmail.com'
  Martin van Heeren
  Geplaatst op 15:51h, 23 januari Beantwoorden

  Fantastisch om dit te lezen dat je je droom tot werkelijkheid hebt kunnen omzetten!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:48h, 30 januari Beantwoorden

   Heee Martin, doen wat je leuk vindt is het mooiste wat er is!

 • remko@rembem.com'
  Remko
  Geplaatst op 15:57h, 23 januari Beantwoorden

  Leuk man! Zal het blijven volgen …

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:48h, 30 januari Beantwoorden

   hee Remko, tof om te horen!

 • Wimke_03@hotmail.com'
  Nancy
  Geplaatst op 16:07h, 23 januari Beantwoorden

  Wat leuk om een “gezicht” achter al die prachtige tattoo’s te zien. Ga je volgen. Succes met alles!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:47h, 30 januari Beantwoorden

   Dankjewel Nancy !! leuk om te horen!

 • slspierings@zonnet.nl'
  Bas Spierings
  Geplaatst op 16:26h, 23 januari Beantwoorden

  Goed initiatief..
  Ik maar denken dat jij ook van de kunstacademie kwam.. maar autodidact is nog vetter eigenlijk.
  Wij hebben nog wat gemeen ook.. mijn navelstreng was een strop om mijn nek bij de geboorte. 😉

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:47h, 30 januari Beantwoorden

   heee Bas, bedankt! Ik doe iets wat ik echt leuk vind en alle energie in steek! Ik denk dat ik veel heb kunnen winnen met passie 😀

 • Pascalsteenbergen2@icloud.com'
  Pascal steenbergen
  Geplaatst op 16:38h, 23 januari Beantwoorden

  Mooi stukje Joey!!
  Zal ook snel weer eens langskomen dan kunnen we verder aan m’n been.
  Of m’n borst
  Of m’n rug🙈🙈🙈

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:46h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Pascal, thanks man! We gaan gewoon voor full body merk ik zo! haha

 • philipse@hotmail.com'
  Martijn Philipse
  Geplaatst op 16:59h, 23 januari Beantwoorden

  Super leuk om te lezen. Zo zie je maar wat doorzettingsvermogen kan doen. Top. Ik volg je al een tijdje op Facebook. Zal hier ook steeds even gluren. Succes met alles wat je nog gaat doen. Als je blijft zoals je bent lijkt me dat een goed recept voor nog meer succes.

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:44h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Martijn, dankjewel! Als je iets doet met passie kost het je weinig doorzettingsvermogen.
   Leuk dat je mij blijft volgen, hopelijk zit er snel weer een leuke blog voor je bij 😀

 • timer1978@live.nl'
  Timer
  Geplaatst op 17:00h, 23 januari Beantwoorden

  Geweldig verhaal man! Ondanks dat we al vele (tattoo) uren met elkaar door hebben gebracht komen deze dingen niet allemaal ter sprake. Leuk om dit zo te lezen Dreamchaser!! Ik was al groot fan van je werk maar nu komt dit er ook bij. Kijk uit naar je volgende blog.

  Tot binnenkort voor de foto’s!

  Houdoe haha!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:42h, 30 januari Beantwoorden

   Heee Timer, bedankt voor je bericht!
   Ik ben zeker benieuwd hoe het allemaal genezen is, hopelijk zien we elkaar snel weer voor een nieuw project haha!!

 • Jacksmitss@hotmail.com'
  Jack Smits
  Geplaatst op 17:14h, 23 januari Beantwoorden

  Super Joey!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:41h, 30 januari Beantwoorden

   Thanks Jack !

 • Allgoodnameswereout@hotmail.com'
  Rik
  Geplaatst op 17:22h, 23 januari Beantwoorden

  Heel tof om te lezen hoe dit alles zo is gelopen. Hierdoor zien mensen ook hoeveel moeite en dedication dit kost! Keep going, i love the art.

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:41h, 30 januari Beantwoorden

   hee Rik, thanks man! Als je iets doet met passie, doe je het met plezier!

 • charlie_leenderts@hotmail.com'
  Charlie
  Geplaatst op 17:56h, 23 januari Beantwoorden

  Ik ben gezegend dat ik je van het redelijke begin heb meegemaakt en leren kennen. Volgde je vanaf het begin op FB en vond je “viezerikken” waanzinnig. Echt een top verhaal en top dat jij/jullie zo aan het groeien zijn. Kwaliteit en gezelligheid staan voorop. KEEP UP THE GOOD WORK

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:40h, 30 januari Beantwoorden

   Heee Charlie, bedankt voor je mooie woorden. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen, we hebben samen nogal wat uurtjes door gebracht om de “viezerikken” te realiseren haha!!
   Hopelijk zien we elkaar snel weer 😀

 • info@laserpraktijkbreda.nl'
  Paul Heerkens, Laserpraktijk Breda
  Geplaatst op 18:14h, 23 januari Beantwoorden

  Super leuk om te lezen en fijn dat het ook allemaal lukt, ik bedoel, we hebben natuurlijk ook allemaal een beetje geluk nodig in het leven. Mooi om te zien wat de mogelijkheden zijn als je ergens voor de volle 100% voor gaat.

  Respect !!!

  Houdoe

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:39h, 30 januari Beantwoorden

   Heee Paul, Bedankt voor je woorden, Ik denk dat geluk iets is wat je zelf creëert 😀
   Ik ben in ieder geval blij met onze samenwerking!
   Beste Laserpraktijk in nederland, http://www.laserpraktijkbreda.nl

 • gaiusveld@gmail.com'
  Gaius
  Geplaatst op 14:56h, 24 januari Beantwoorden

  Gegund en verdient!
  Trots mijzelf vaste klant te mogen noemen.
  Op naar nog meer geluk en succes!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:34h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Gaius, Thanks man voor je woorden! op naar veel meer inkt uren… Helaas gaat het huidige project zo traag als een slak haha!

 • hemalaja@hotmail.com'
  Heidi vd Ven
  Geplaatst op 13:53h, 27 januari Beantwoorden

  Wat een mooi verhaal Joey!
  Ik weet nog dat je op je zolderkamer aan het oefenen was….we wisten niet wat we hoorden….wat is dat voor een geluid.
  Oh, Joey is aan het oefenen op varkenshuid….haha.
  Hij was mijn buurjongen.
  Ik zie hem nog regelmatig.
  Hij is een lieve, rustige jongen, zonder kapsones!
  Ga zo door Joey!!!!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:33h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Heidi, Dankjewel voor je bericht!
   Hopelijk heeft het niet teveel overlast veroorzaakt toen, die varkenshuiden hebben wel gestonken haha!

Geef een reactie