Eindelijk gestopt met werken!
324
post-template-default,single,single-post,postid-324,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Eindelijk gestopt met werken!

Wat betekend succes voor mij?

Ik kan me nog goed herinneren dat iemand van mijn basisschool aan mijn ouders vertelde dat ik niks zou bereiken en ook nooit een goede baan zou kunnen vinden. School concludeerde dit omdat ik super hyper was (adhd), geen sociale vaardigheden had (autisme) en omdat ik me niet langer leek te kunnen concentreren dan 1 minuut.

Ik heb altijd druk gevoeld om dingen te moeten doen die ik eigenlijk helemaal niet wilde doen en om mijn aandacht te schenken aan dingen die mijn interesse niet hadden. Mijn hele jeugd had ik moeite om me te focussen op studeren en tegen de tijd dat ik eindelijk mijn middelbare school had afgerond had ik zoveel interne stress opgebouwd dat ik daarna vanaf mijn 15e bijna 2 jaar opgebrand thuis heb gezeten.

Ik sloot mezelf op in mijn kamer en deed enkel nog wat ik zelf wilde doen. Na een tijd werd mijn hoofd weer wat leger en verdween het gevoel van druk. Dagelijks sprak ik met vrienden en oud-klasgenoten die verder studeerden of inmiddels al een baan hadden en niemand van hen leek gelukkig. Ondertussen zat ik lekker thuis te tekenen, te lezen, na te denken en gelukkig te zijn en sinds lange tijd had ik eindelijk weer het gevoel dat ik alles kon bereiken.

Toen ik 17 was kwam ik ergens online een advertentie tegen van een tattoosetje; 3 machines, een powersupply en wat inkt en naalden voor maar 80 euro. Ik zelf zag hier gelijk een toekomst in, maar mijn familie vond deze te onzeker en pushte me om toch gewoon weer te gaan studeren en voor zekerheid te kiezen. (Zoals waarschijnlijk de meeste ouders gedaan hadden..) Dus ging ik de opleiding voor verpleegkundige doen en in mijn 3de jaar nam langzaam dat gevoel van druk weer toe dat ik goed herkende van een aantal jaren daarvoor. Het begon me op te vallen hoe blij en opgelucht mijn collega’s waren op vrijdag als het eindelijk weer weekend was, maar ook hoe gefrustreerd ze op maandag weer terugkwamen op de werkvloer met een nieuwe lange week in het verschiet. Het leek alsof ze van weekend tot weekend en van vakantie naar vakantie leefden en dit was de periode dat ik mij besefte dat dit niet het soort leven was dat ik voor mezelf wilde.

Ik begon buiten de hokjes te denken die mijn omgeving voor mij had gecreëerd en besloot (weer) te doen waar ik gelukkig van werd. Ik tekende altijd graag en heb me altijd aangetrokken gevoeld tot tattoos en het hele wereldje eromheen, dus ik trok de stoute schoenen aan, zocht online dat tattoo-setje op dat ik een aantal jaren daarvoor had weggeklikt en bestelde deze van het geld van mijn eerste stagevergoeding. Al snel werd ik bevangen door het virus en kon ik aan niks anders denken dan aan tatoeëren; eindeloos keek ik filmpjes op YouTube waarin mensen getatoeëerd werden en avondenlang scrolde ik door het werk van de artiesten waar ik zo tegen op keek. Mijn doel was duidelijk en slechts 3 maanden nadat ik mijn eerste tattoos zette opende ik mijn eerste tattooshop. Vanaf dat moment is alles heel snel gegaan omdat ik voor mijn gevoel voor het eerst zelf de regie van mijn eigen leven in handen had.

Tot op de dag van vandaag tatoeëer ik nog steeds met alle passie die ik bezit en die obsessie is voor zover mogelijk alleen maar erger geworden. Ik  denk echt dat ik het succes dat ik behaald heb vooral te danken heb aan mijn positieve instelling en het feit dat ik er voor heb durven kiezen om te gaan doen waar ik het allergelukkigst  van word. Ik heb mezelf omringd met mensen die hetzelfde in het leven staan als ik en kies er voor om mijn tijd niet meer te besteden aan dingen die me geen positieve energie opleveren. Ik denk dat iedereen diep vanbinnen weet wat hij of zij het allerliefste zou willen doen, ik zeg: ”Doe het!!”  Ga doen waar je hart blij van wordt, laat alle negativiteit achter je en als je elke dag mag doen wat je het liefst doet hoef je nooit meer een dag te werken in je leven! 

Dat is wat succes voor mij betekent. 

Oke, nou..

Houdoe hé !

25 Reactie's
 • tjapke@hotmail.com'
  Ronald Grimijzer
  Geplaatst op 17:22h, 28 januari Beantwoorden

  Verpleegkundige of tattoo artiest… iig iets met naalden….
  Heel blij dat je voor dat laatste hebt gekozen!!!! 😎😘

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 17:58h, 28 januari Beantwoorden

   thanks Ronald haha!! wanneer gaan we weer wat prikken dan haha!!??

 • swurth@hotmail.com'
  Sydney Wurth
  Geplaatst op 17:42h, 28 januari Beantwoorden

  Top man! Hoe te gek is het als je je hart écht durft te volgen en puur op gevoel je ding doet! Heel veel respect voor je openheid. Mooi uit het hart geschreven en een voorbeeld voor veel (kids) die verplicht jaar school moeten van mams en paps ( incl de mijne hoor!)
  Keep up the good work

  • strangeworld_@hotmail.com'
   Vincent beckers
   Geplaatst op 05:39h, 29 januari Beantwoorden

   Haha, hier nog een met concentratieproblemen. Ondertussen wel heel de dag door een microscoopje hightech shit in elkaar freubelen!
   ADHD is geen stoornis of ziekte, maar een gift die je de baas moet kunnen.

   • info@interactmedia.design'
    admin
    Geplaatst op 18:02h, 30 januari Beantwoorden

    Klopt, ik zie ADHD ook als een plus punt, alleen het onder controle krijgen kan een moeilijke en lange weg zijn!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:31h, 30 januari Beantwoorden

   hee Sydney, bedankt voor je woorden. Je hart volgen betekend dat je echt iets gaat doen wat je gelukkig maakt, helaas is dat ons niet aangeleerd door onze maatschappij en zijn we opgegroeid met “wie gelukkig wil zijn moet hard werken!”.

 • Ellendekiefte@outlook.com'
  Ellen
  Geplaatst op 17:50h, 28 januari Beantwoorden

  “als je elke dag mag doen wat je het liefst doet hoef je nooit meer een dag te werken in je leven!”
  Dit zegt mijn man ook altijd, hij is vrachtwagenchauffeur en ziet dit echt als hobby. Hij verdient gewoon veel met z’n hobby haha.

  Mooi geschreven Joey!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:27h, 30 januari Beantwoorden

   Dat zeker! ongeacht wat voor beroep, als je er maar plezier in hebt.
   Als je alleen werkt voor geld wordt je nooit gelukkig.

 • renedeenen@hotmail.com'
  Rene Deenen
  Geplaatst op 20:35h, 28 januari Beantwoorden

  Heel mooi en herkenbaar om te lezen joey.

  Ik ben in 2016 mijn hobby en en beroep verloren als automonteur. Ik was altijd met auto’s bezig of aan het klussen. Door een ontsteking aan een zenuwknoop in mijn schouder beide kwijt geworden. Afgekeurd voor mijn beroep, mijn baan verloren. Ik heb wel weer een nieuwe baan, maar het kost me alleen maar energie en ik krijg er geen energie voor terug. Ik ben aan het onderzoeken wat ik wel leuk vind dat ik hier weer mijn ziel en passie in kan leggen. Af aan toe sleutel ik nog een beetje aan mijn eigen auto, en dat ik daar dan 2 weken last van heb en naar de fysiotherapeut moet neem ik dan voor lief!
  Fijn om te lezen dat je graag doet wat je doet en dat je dat doet waar je het allergelukkigste van word. Mooi om te zien wat je op deze leeftijd al bereikt hebt! Ga zo door.

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:25h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Rene, wat balen dat je je hobby niet meer kunt uitoefenen, dat doet vast nog het meeste zeer…
   Ik hoop dat je snel iets vind waar je weer je hele ziel op kunt storten.
   Als je niks verwacht zul je het sneller vinden!

   • renedeenen@hotmail.com'
    Rene
    Geplaatst op 21:33h, 30 januari Beantwoorden

    Dank je voor de reactie, klopt inderdaad, dat doet zeer. Maar je kunt er met jezelf mee in gevecht gaan (wat ik natuurlijk eerst heb gedaan) maar daar word het niet beter van. Ik vecht er wel voor om zover mogelijk op te knappen of aan te sterken. Maar een stukje acceptatie hoort er ook bij. Gelukkig ben ik behoorlijk gemotiveerd en standvastig door mijn add. Heeft ook zijn voordelen dus, wat ik hier al vaker terug lees. Tof dat je reageerd op mijn bericht. Ik volg je nu al even maar dat blijf ik zeker doen. En bij mijn volgende tattoo zal ik zeker aan jou/jullie denken! Ga zo door!

    • info@interactmedia.design'
     admin
     Geplaatst op 07:42h, 31 januari Beantwoorden

     Bedankt Rene, succes met alles, maar dat komt vast goed begrijp ik!
     tot ooit in de prik stoel dan! haha

     • renedeenen@hotmail.com'
      Rene
      Geplaatst op 17:12h, 31 januari

      Dank je Joey, komt goed. Tot in de prik stoel 😉

 • linuxandblues@gmail.com'
  Harry
  Geplaatst op 20:36h, 28 januari Beantwoorden

  Schitterend verwoord!!

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:20h, 30 januari Beantwoorden

   he harry, dankjewel !!

 • vliegvishenkie@home.nl'
  Henk
  Geplaatst op 01:24h, 29 januari Beantwoorden

  Ga doen,waar je Hart blij van word.

  Toppie.

  Neem ik mee.
  Thanks.

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:02h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Henk,
   Bedankt voor het lezen 🙂

 • d.rooyendijk@chello.nl'
  debby van der vegte
  Geplaatst op 09:11h, 29 januari Beantwoorden

  ja Joey ik herken het verhaal nu ik het lees. ik was een van je eerste klanten toen je met je zaakje op het bedrijven terrein in Nuenen begon. ik was doodsbang (dit was me eerste tattoo) en jij stelde me gerust en vertelde ongeveer dit verhaal wat ik nu lees. dankbaar dat je dit vak hebt gekozen.na al die jaren nog steeds happy met me tattoo thanks en ga door met je hart volgen.
  groetjes debby

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 18:01h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Debby, bedankt voor je bericht, leuk om te horen dat je een toffe ervaring hebt gehad zo na al die jaren en trots dat je nog steeds blij bent met je tattoo 😀
   Tot ooit weer!

 • a3devries@kpnmail.nl'
  Adri de Vries
  Geplaatst op 11:44h, 29 januari Beantwoorden

  Iets ouder en ups and downs gehad en vind het mooi om te zien hoe jij er mee bent omgegaan tot nu toe.
  Kan alleen maar zeggen RESPECT.
  (volg je al een tijd en geniet van je werk,…oh nee van je vrije tijdsbesteding)

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 17:59h, 30 januari Beantwoorden

   Hee Adri,
   Dankje voor je bericht en voor het volgen!

 • N.machelessen@hotmail.com'
  Noortje
  Geplaatst op 21:59h, 29 januari Beantwoorden

  Trots op jou schatje 🥰

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 17:58h, 30 januari Beantwoorden

   Love you <3

 • eherskamp@gmail.com'
  Ester Herskamp
  Geplaatst op 13:40h, 30 januari Beantwoorden

  Wat een prachtig verhaal, heeft me wel tot nadenken gezet. Ik heb een stiefzoon met dezelfde noem het gaves want je kan er ook veel uithalen (adhd/autisme) en na dit verhaal denk ik dat ik hem ook nog teveel push.
  Thx voor het inzicht.

  • info@interactmedia.design'
   admin
   Geplaatst op 17:58h, 30 januari Beantwoorden

   Als hij iets wil en je laat hem daar vrij in, ontwikkelt hij zichzelf wel. Het beste (mijn mening) kun je hem zoveel mogelijk steunen in wat hij leuk vindt om te doen, zolang hij maar gelukkig is.
   Mensen met autisme zijn vaak hoog sensitief en functioneren slecht op negatieve ervaringen maar weer extreem goed op mooie ervaringen.
   Bedankt voor je bericht 😀

Geef een reactie